Kun siirryt palkkatyöstä itsesi työllistäjäksi, voi aluksi olla vaikea hahmottaa oikeaa laskutushintaa. Perinteisessä työsuhteessa saamasi bruttopalkka ei riitä laskutushinnaksi, koska työnantaja maksaa bruttopalkan lisäksi myös erilaisia työnantajamaksuja. Työnantajamaksut ovat lakisääteisiä palkan sivukuluja esim. työeläke-, työttömyys- ja työtapaturmavakuutus.

Hinnoissa pitää olla juoksuvaraa

Palkkakulujen lisäksi laskutussummaan pitäisi sisällyttää myös työstä aiheutuneet kulusi, esim. työvälineet, matkat, mahdollinen työtilan vuokra sekä loma- ja sairausajan toimeentulo. Työn laskutus on pääsääntöisesti arvonlisäverollista (yleinen verokanta 24 %) , tiettyjen alojen töitä kuten esim. esiintymiskeikkoja voi laskuttaa ilman arvonlisäveroa. Lisätietoja saat verottajalta.

Kulujen lisäksi hintaan vaikuttaa tietysti alalla vallitseva kilpailutilanne. Mietittyäsi mihin kohtaan kilpailussa haluat sijoittua, on parempi laittaa hinta aluksi korkeammalle, jotta voit tarvittaessa antaa alennuksia. Tarkista alasi yleinen hinta-taso, niin saat suuntaviivaa oman työn hinnoittelulle. Jos mahdollista, niin tee hinnoittelupaketteja, koska niitä on asiakkaan helpompi ostaa.

Mahdollisten riitatilanteiden välttämiseksi laadi aina kirjallinen sopimus, jossa on kuvattu työn sisältö, hinta, toimitus- ja maksuehdot, osapuolten vastuut sekä muutosten seuraukset.

Ota palkkalaskuri avuksi

Palkkalaskurillamme voit laskea, paljonko laskutussummasta meidän kautta toimiessasi jää käteen, tai paljonko sinun tulisi laskuttaa, jotta tavoittelemasi palkkataso toteutuu.
Esimerkki: 1000 euron arvonlisäverottomasta keikkatyöstä sinulle jää veronalaista palkkaa  noin 920 euroa. Laskutussummasta on tuolloin vähennetty palvelumaksumme 5%, sekä sosiaaliturva-, ja tapaturmavakuutusmaksu. Veronalaisesta palkasta vähennetään vielä henkilökohtainen veroprosenttisi.