Facebook

on edelleen käyttäjämäärältään suurin sosiaalinen media ja siten mahtava alusta kertoa itsestäsi ja osaamisestasi. Ryhmäydy erilaisiin harrastus-, asiantuntija-, ja ammattisivustoihin. Laita ryhmiin kuvia, videoita, tarinoita, mutta muista, että useimmat niistä eivät hyväksy mainostusta.
Oman henkilökohtaisen profiilisi lisäksi luo Facebookin toinen sivu, missä näytät ja kerrot osaamisestasi. Valokuvaaja, graafikko, remonttireiska, muusikko jne. näytä kuvin ja videoin mitä osaat. Jaa myös omaan alaasi liittyviä vinkkejä, siten sivustasi tulee merkityksellisempi faneille. Tee itsestäsi kiinnostava, niin loppu hoituu itsestään.

Linkedin

Hyvin laadittu LinkedIn -profiili alkaa olla jo välttämättömyys oman osaamisen esilletuonnissa. LinkedIn on tarkoitettu puhtaasti ammatilliseen verkostoitumiseen. Kiinnitä huomiota profiilisi pääotsikon muutamiin avainsanoihin ja toista niitä profiilissa, koska ne näkyvät hakutuloksissa.
Kutsu verkostoosi kaikki entiset työkaverisi, opiskelukaverisi, harrastuskaverisi jne. Käy myös läpi heidän kontaktinsa. Pyydä suosituksia (Recommendations) ja vahvistuksia (Endorsements) taidoistasi. Hyvä tapa saada niitä on jakaa niitä muille. Etsi alaasi liittyviä keskusteluryhmiä koska ne ovat oiva tapa verkostoitua muiden ammattilaisten kanssa.
Mitä enemmän tuotat kanavaan ja profiiliisi monipuolista ja laajaa osaamistasi kuvaavaa sisältöä, sitä helpommin tulet myös löydetyksi.

Twitter

Twitterissä tiedon jakaminen ja muille hyödyksi oleminen on ykkössijalla. Jaa omaan alaasi liittyviä tietolinkkejä, niin korostat osaamistasi ja saat seuraajia. Kiinnostu ja kiinnosta, kehu ja tulet kehutuksi.

Lähde seuraamaan oman alasi yrityksiä tai asia-aiheita. Näitä löydät parhaiten #hastageillä eli hakusanoilla. Twitterin uutisvirta on loputon, joten seuraa harkitusti, ettei tule ähky. Kun seuraat jotakuta, niin monesti tämä myös alkaa seurata sinua. Twitterin suosio kasvaa koko ajan oman osaamisen esilletuonnissa, voit seurata ketä tahansa ja kuka tahansa voi seurata sinua.