Palvelun käyttöehdot

Factura Oy ottaa vastaan laskutustoimeksiantoja eri alojen työntekijöiltä maksaakseen ne sitten eteenpäin palkkoina toimeksiantosopimuksen mukaisesti. Toimeksi antaessaan laskutuksen ja palkanmaksun Factura Oy:lle työnsuorittaja hyväksyy nämä käyttöehdot.

1. Sopimus työnsuorittajan ja Factura Oy:n välille syntyy, kun työnsuorittaja rekisteröityy palvelun käyttäjäksi kotisivujen rekisteröintiosion kautta ja hyväksyy palvelun käyttöehdot. Työnsuorittajan tulee olla verovelvollinen Suomessa. Factura Oy huolehtii käyttäjiensä tietosuojasta henkilötietolain sekä  EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti. Palveluun rekisteröityminen ei sido mihinkään ja palvelun voi lopettaa koska tahansa ilman erillistä irtisanomista.

2. Työnsuorittaja sopii toimeksiannon ehdoista suoraan toimeksiantajan kanssa (suosittelemme kirjallista sopimusta). Työnsuorittajan ja toimeksiantajan tulee sopia työsuoritteista siten, että heidän välilleen ei muodostu työsopimuslain mukaista työsuhdetta. Palkkioprosenttiimme ei sisälly työnsuorittajan työn myynti tai markkinointi. Jos työsuorituksiin liittyy lakisääteisiä vaatimuksia , niin työnsuorittaja vastaa siitä, että lakisääteiset vaatimukset täyttyvät.

3. Työn tilaajan tulee osoittaa mahdolliset reklamaatiot työnsuorittajalle ja työsuoritusta koskevat erimielisyydet tulee ratkaista sopijaosapuolten kesken. Factura Oy hoitaa ainoastaan työtehtävien laskutuksen sekä palkanmaksun työnsuorittajan puolesta, eikä siten vastaa kummankaan sopijaosapuolen tähän työsuoritteeseen liittyvistä velvoitteista tai vastuista. Factura Oy ei ole suhteessa työnsuorittajaan työnantajan asemassa, eikä Factura Oy:llä ole työ- tai palvelusuoritukseen liittyvää johto- eikä valvontaoikeutta. Factura Oy:n vastattavaksi voi tulla ainoastaan sen omasta suorituksesta aiheutuvat välittömät vahingot. Factura Oy:n kokonaisvastuun enimmäismäärä kumpaa tahansa sopijaosapuolta kohtaan on tässä sopimuksessa tarkoitettuun työsuoritukseen liittyvän Factura Oy:n veloittaman laskutuspalkkion määrä.

4. Laskutushinta on työnsuorittajan puolelta määriteltävä siten, että siitä määräytyvä palkka ei ole ristiriidassa ko. alan minimipalkkasäädöksien kanssa. Nämä säädökset työnsuorittaja tarkistaa itse.

5. Työnsuorittaja on vakuutettu vapaaehtoisella työtapaturmavakuutuksella, joka on voimassa kulloisenkin työsuorituksen ajan. Factura Oy:llä on lisäksi toiminnan vastuuvakuutus 500 000 euroon asti, joka korvaa mahdolliset kolmannelle osapuolelle aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot vakuutusyhtiön voimassaolevien vakuutusehtojen mukaisesti. Vastuuvakuutus ei kuitenkaan kata kaikkia töitä, eikä korvaa vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet epäammattimaisesti tehdystä työstä. Työnsuorittajan maksettavaksi tulee vastuuvakuutuksen omavastuuosuus.

6. Työnsuorittajan on noudatettava työsuojelumääräyksiä.

7. Factura Oy maksaa palkan työnsuorittajalle, kun toimeksiantajan maksusuoritus on saapunut tilillemme. Palkka maksetaan, kun kaikki tarvittavat tiedot (palkansaajat, palkkion jakautuminen, matkalaskut, kuitit yms.) on toimitettu Factura Oy:lle. Laskun arvonlisäverottomasta summasta vähennetään kulloinkin voimassaoleva palvelumaksu, lakisääteiset maksut ja vakuutukset sekä henkilökohtainen vero. Työnsuorittajalle toimitetaan palkanmaksusta palkkaerittely, sekä mahdolliset muut todistukset työvoimatoimistoa tai ammattiliittoa varten. Maksettavat palkat ja kulukorvaukset ovat toimeksiannon mukaisesti sovittuja ja kertakaikkisia sisältäen lomakorvaukset.

8. Työnsuorittaja vastaa ilmoittamiensa verottomien kulukorvausten sekä muiden kulujen oikeellisuudesta.

9. Vastuu lakisääteisen YEL-vakuutuksen järjestämisestä on työnsuorittajalla ja ja YEL-vakuutusmaksut maksetaan suoraan eläkevakuutusyhtiölle. Lisätietoja siitä, milloin edellytetään  YEL-vakuutuksen ottamista.

10. Factura Oy perii lakimuutoksen perusteella 1.1.2020 alkaen työnantajan sairausvakuutusmaksua vain niiltä työnsuorittajilta, jotka ovat YEL-vakuuttamisvelvollisia. Työnsuorittajan on toimitettava Factura Oy:lle riittävä tieto vakuuttamisvelvollisuudesta esim. mahdollinen muuta kautta tuleva YEL-vakuuttamisen alainen tulo, tai tieto jo olemassa olevasta YEL-vakuutuksesta. Factura Oy seuraa YEL-vakuuttamisen alaisen tulon kertymistä. Vakuuttamisvelvollisuuden  täyttyessä Factura Oy perii sairausvakuutusmaksut takautuvasti palkoista, joiden perusteella YEL-vakuuttamisvelvollisuuden on katsottu täyttyvän.

11. Työnsuorittajalla ei ole oikeutta tehdä ostoja, luotto-, osamaksu-, tai alihankintasopimuksia Factura Oy:n nimissä.

12. Kun toimit kauttamme kevytyrittäjänä sinulla ei voi olla omaa aktiivisessa toiminnassa olevaa yritystä samaan aikaan. Voit lopettaa oman yrityksesi, tai keskeyttää sen toiminnan poistamalla sen ennakkoperintä- sekä alv-rekisteristä.

13. Factura Oy vastaa siitä, että laskutus toimitetaan yleisten liike-elämässä noudatettujen tapojen mukaan ja kirjanpitolain edellyttämällä tavalla, ja että palkat maksetaan huomioiden kaikki lain ja säännösten edellyttämät tilitykset kulloinkin vallitsevien sääntöjen edellyttämällä tavalla ja suuruisina.

14. Palvelun käyttöehdot ovat voimassa toistaiseksi. Factura Oy:llä on oikeus tehdä käyttöehtoihin muutoksia ilman työnsuorittajan suostumusta. Työnsuorittajan katsotaan hyväksyneen muutokset jatkamalla palvelun käyttöä. Päivitetty 1.1.2022