Voit laskuttaa liikuntapalveluja alennetulla 10 % arvonlisäverokannalla, kun liikuntapalvelu antaa asiakkaalle mahdollisuuden  liikunnan harjoittamiseen. Myös luonnossa tapahtuvaan ohjattuun liikuntaan, jolla annetaan mahdollisuus liikunnan harjoittamiseen sovelletaan alennettua verokantaa esim. ohjattuihin hiihto-, lumikenkä-, ratsastus-, patikka-, pyöräily-, potkukelkkailu- ja sauvakävelyvaelluksiin sovelletaan alennettua verokantaa.

Liikunnan harjoittamiseen liittyvä teoreettinen ja lajitekninen opetus ja valmennus eivät ole arvonlisäverolaissa tarkoitettua liikunnan mahdollistavaa palvelua. Liikunta- ja urheilulajien opetus ja valmennus ovat yleisen verokannan (24%) alaisia palveluja, ellei kyse ole verottomista koulutuspalveluista. Yleisen verokannan alaisia ovat mm. erilaiset kuntovalmennukset kuten Personal trainerin sali- ja liikuntaohjelmien laatiminen sekä niiden ohjaus.

Ajanviete-, elämys-, virkistys- ja muiden vastaavien palvelujen myynnistä suoritetaan arvonlisäveroa lähtökohtaisesti yleisen verokannan mukaan.

Verottajan päivitetty ohje 1.1.2021

Aloita kevytyrittäjyys jo tänään