Matkakuluja (kilometrikorvaus, päivärahat, ateriakorvaus, matkaliput, majoituskulut) voidaan verottajan ohjeen mukaan korvata verovapaasti, jos ne on toimeksiantajan kanssa sovittu maksettaviksi palkkion lisäksi tai osana osana työstä sovittua kokonaiskorvausta. Kummassakin tapauksessa matkakulujen pitää näkyä eriteltynä laskulla.

Päivärahojen ja kilometrikorvausten maksamisen edellytys on, että täytät matkalaskun sovelluksessa laskutusmääräyksen yhteydessä. Matkalaskusta tulee selvitä: ajopäivämäärät, lähtö-, ja paluuajat kohteeseen/kohteesta, paikkakuntatiedot, kilometrien määrä. Matkakustannusten korvaukset ovat verovapaita, jos korvausten perusteet ja määrät ovat Verohallinnon kustannuspäätöksen mukaisia.

Matkaliput ja majoituskulut korvataan verovapaasti tositetta vastaan ja laskulle eriteltynä.

Verottomien korvausten maksamisessa noudatetaan aina kulloinkin voimassaolevia verottajan määräyksiä. Asunnon ja työpaikan välisistä matkoista haetaan aina vähennystä henkilökohtaisessa verotuksessa, niiden osalta ei voi maksaa verottomia km-korvauksia.

Suoraan toimeksiantoon liittyviä materiaali- tai työkalukuluja voit vaatia vähennettäväksi omassa verotuksessasi tulon hankkimisesta johtuneina menoina.

Aloita kevytyrittäjyys jo tänään