Palkanmaksun yhteydessä perimme palvelumaksua 3-5%  (+ alv) laskuttamasi työsuorituksen arvonlisäverottomasta loppusummasta. Minimimaksu on kuitenkin aina 20 euroa/ maksimi 300 euroa (+alv ). Maksimipalvelumaksu täyttyy 6000 euron kohdalla ja sen jälkeen prosentti alkaa laskea, esim. 10 000 euron laskutuksessa se on enää 3 % (+alv).

Tämän lisäksi voit niputtaa kolme laskua yhteen palkanmaksuun, jolloin palvelumaksuprosentti lasketaan näiden yhteissummasta. Näet prosentin ja palvelumaksun summan suoraan palkkalaskurimme avulla, kun syötät laskuriin arvonlisäverottoman laskutushinnan sekä veroprosenttisi.

Uudet laskuttajat voivat hyödyntää tutustumisedun – ensimmäinen palkanmaksu vain 3% laskutussummasta riippumatta.

Jos nostat osan palkasta pikana ja loppuosan silloin kun maksusuoritus tulee, niin kyse on kahdesta eri palkanmaksusta.  1. palkanmaksusta menee normaali palvelumaksu + 4% (+alv)  ja 2. palkanmaksusta menee normaali palvelumaksu (+ alv) .

Jos toimeksiantaja haluaa työpanoksesi laskutuksella, niin kannattaa hinnoitella työ  siten, että lisäät siihen ”palvelun toimittamiseen liittyvän kulun” eli palvelumaksun.

Palvelumaksusta voit  vaatia vähennystä henkilökohtaisessa verotuksessa tulonhankkimiskuluna.