Suoraan toimeksiantoon liittyvät materiaali- tai muut kulut, jotka laskutat asiakkaaltasi maksetaan sinulle erillisellä kululaskulla ja ovat siten sinulle verottomia. Suoraan toimeksiantoon liittyvät kulut korvataan, vaikka et laskuttaisikaan niitä toimeksiantajalta. Jos kulut sisältyvät asiakkaan kanssa sopimaasi kokonaishintaan, niin valitse sovelluksessa ”Kululaskut sisältyvät hintaan” – täppä. Kulut vähennetään laskun arvonlisäverottomasta summasta ennen palkanlaskentaa ja maksetaan sinulle kokonaisuudessaan erillisellä kululaskulla.

Kulukorvauksen maksamista varten tarvitsemme ostokuitit, jotka voit lähettää laskutusmääräyksen yhteydessä. Kuitit saavat olla enintään kaksi kuukautta vanhoja ja hankinnoista saatu kuitti ei saa olla käsinkirjoitettu. Kuitteja vastaan maksetut kulut eivät ole palkkaa, eivätkä näy palkkalaskelmassa. Toimeksiantokulujen vähentämisen jälkeen työstä on kuitenkin aina jäätävä vähintään työehtosopimuksen mukainen minimipalkka. Tämä saattaa rajoittaa korvattavien kulujen huomioimista.

Tulonhankkimiskulut henkilökohtaisessa verotuksessa

Sellaisten kulujen osalta, joita emme voi korvata, voit hakea vähennystä henkilökohtaisessa verotuksessa. Saat niistä vähennystä, mikäli verottaja katsoo niiden olleen tarpeellisia ammattisi harjoittamisessa. Esimerkkejä kuluista, joita ei voi korvata laskutuspalvelun kautta.

  • Koulutukset, kurssit ja ammattikirjallisuus
  • Puhelimen, tietokoneen tai muiden vastaavien (porakone, höyrypesuri, työvaatteet, turvakengät, jne.) hankinnat, koska niihin katsotaan liittyvän myös yksityiskäyttöä ja ne ovat pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettuja.
  • Edustus-, tai ravintolakulut
  • Työmatkaan liittyvät polttoaine-, ja elintarvikekulut. Nämä huomioidaan päivärahojen ja kilometrikorvausten muodossa.
  • Työkäytössä olevan auton, mönkijän tai vastaavan varaosat, korjauskulut tai katsastusmaksut.
  • Yksityishenkilöltä ostettu tuote.

Verottomien matkakulujen korvauksista voit lukea täältä.