Suomessa vallitsevan lainsäädännön mukaan yksityinen henkilö ei voi laskuttaa, koska yksityishenkilö voi saada korvauksen työstään vain palkkana tai siihen rinnastettavana palkkiona.  Yksityishenkilön laskutuksessa taustalla tulee siis aina olla jokin yritys, koska laskutettavasta summasta ja palkasta on maksettava verot. Jos et halua perustaa omaa yritystä, voit hyödyntää laskutuspalvelua.

Laskutuspalvelu hoitaa vakuutukset

Laskutuspalvelun kautta tekemäsi toimeksiannon aikana sinulla on voimassa tapaturmavakuutus, joka korvaa työssä ja siihen liittyvillä  välittömillä  matkoilla sattuneet tapaturmat. Laskutuspalvelun käyttäjillä on myös voimassa toiminnan vastuuvakuutus, joka korvaa työssä kolmannelle osapuolelle sattuneen vahingon.

Laskutuspalvelu huolehtii  lakisääteistä ilmoituksista

Laskutuspalvelu hoitaa kaikki lakisääteisiin maksuihin liittyvät tilitykset ja ilmoitukset eteenpäin verottajalle.

Et sitoudu kiinteisiin kuluihin

Perimme palvelumaksun vain kun nostat palkkaa.

Sinulla ei ole kirjanpitovelvollisuutta

Koska laskutus ja palkanmaksu tapahtuu laskutuspalvelumme y-tunnuksen alla, niin sinulla itselläsi ei ole kirjanpitovelvollisuutta.

Saat apua työn hinnoittelussa

Työn hinnoittelussa voit käyttää apuna palkkalaskuriamme, jolloin näet heti mitä sinulle jää työsuorituksesta käteen. Työtä hinnoitellessasi sinun pitää myös huomioida, että maksat itse eläkkeesi, eikä palkallisia lomapäiviä kerry.

Saat apua toimeksiannosta sopimiseen

Suosittelemme, että teet työstä aina kirjallisen sopimuksen. Tähän voit hyödyntää valmista toimeksiantosopimus-pohjaamme.

Laskutuspalvelu on työnantajalle helppo tapa työllistää

Työntekijän palkkaus laskutuspalvelun kautta on helppoa ja riskitöntä ja edesauttaa siten työn saantia. Työn laskutus sisältää kaikki maksut sekä sen, että hoidamme lakisääteiset ilmoitukset eteenpäin. Huolehdimme myös tarvittavista työ-, ja palkkatodistuksista. Laskutuspalvelu sopii hyvin sekä vakituiseen, että tilapäiseen työllistämiseen.

Työnantajakin voi käyttää laskutuspalvelua tarvittaessa, palvelun käyttöön ei sisälly mitään minimirajoituksia tai muitakaan sitoumuksia. Kuulumme Luotettava kumppani -rekisteriin, jolloin ajankohtainen raportti lakisääteisten velvollisuuksien hoitamisesta on aina saatavilla.

Kotitaloudet voivat hyödyntää laskutuspalvelun kautta kotitalousvähennyksen

Kuulumme ennakoperintärekisteriin, joten kotitalous voi vähentää laskullamme eritellyn työn osuuden verotuksessa. Kotitalouden ei myöskään tarvitse huolehtia maksetun työkorvauksen ilmoittamisesta tulorekisteriin, koska se hoituu laskutuspalvelumme kautta. Kotitaloudessa tehdyn työn pitää kuitenkin kuulua kotitalousvähennyksen piiriin verottajan ohjeiden mukaisesti.

Aloita kevytyrittäjyys jo tänään