
Kevytyrittäjä! Ota TyötRahaksi® laskutuspalvelu avuksesi.
TyötRahaksi® on vuodesta 2010 asti toiminut kevytyrittäjän laskutuspalvelu. Ota meidät avuksesi!
Mikä on kevytyrittäjä?
Kevytyrittäjä on yrittäjä, joka ei hanki omaa y-tunnusta, vaan hyödyntää laskutuspalvelun y-tunnusta.
Kuka on kevytyrittäjä?
Kevytyrittäjä on henkilö, joka toimii kuin yrittäjä, mutta ilman y-tunnuksen omaavaa yritystä. Kevytyrittäjä laskuttaa asiakastaan TyötRahaksi® laskutuspalvelun y-tunnuksella.
Mikä on kevytyrittäjyyden idea?
Kevytyrittäjyyden idea on olla y-tunnuksen omaavan yrityksen perustamista helpompi, nopeampi ja suoraviivaisempi tapa yrittää.
Voiko kevytyrittäjällä olla y-tunnus?
Ei voi. Kevytyrittäjä eroaa toiminimiyrittäjästä siinä, ettei hänellä ole yritystunnusta.
Millaista on olla kevytyrittäjä – kokemuksia kevytyrittäjyydestä?
Kevytyrittäjyys on erinomainen vaihtoehto moneen työhön. Suurimmat edut saavutetaan työssä, johon työntekijänäkin liittyy yrittämisen riski.
Miten kevytyrittäjäksi aletaan?
Kevytyrittäjyyden suosio on sen helppoudessa ja nopeudessa!
- Klikkaa sivuiltamme ”Aloita tästä” – painiketta
- Täytä tietosi
- Katsomme ne hetimiten läpi ja…
- OLET VALMIS TÖIHIN!
- Ota tehdyn työn jälkeen työn teettäjän kuittaus lomakkeelle ja lähetä se meillä
- Saat rahasi ja me hoidamme lopun.
Jos siis haluat olla kevytyrittäjä perustaminen on helppoa ja nopeaa!

Työn suorittaminen voidaan jakaa karkeasti kolmeen päätyyppiin: työntekijä, kevytyrittäjä ja toiminimiyrittäjä.
- Työntekijä
- On työsuhteessa työnantajaan
- Palkanmaksajana työnantaja
- Verotus henkilöverotuksella, työnantajan kautta
- Sosiaaliturva sisältää mm. sairausajan palkan
- Eläkevakuutus työnantajan hoitaman TyEL:in kautta
- Kevytyrittäjä
- Ei tarvitse toimintaansa varten y-tunnusta
- Ei ole suhteessa työnantajaan tai laskutuspalveluun, vaan toimii itsenäisesti
- Palkanmaksajana laskutuspalvelu, kuten työtrahaksi.fi
- Verotus verokortin mukaan
- Sosiaaliturvaan ei sisälly mm. sairausajan palkka
- Eläkevakuutus yrittäjän YEL-vakuutuksen kautta, vuositulojen ollessa yli 9208,43 € (Vuonna 2025)
- Toiminimiyrittäjä
- Tarvitsee y-tunnuksen
- On kirjanpitovelvollinen
- Yritys vaatii aktiivisia toimia, vaikka toimintaa ei olisikaan
Kevytyrittäjä! Ota TyötRahaksi® laskutuspalvelu avuksesi ja voit keskittyä olennaiseen: oman liiketoimintasi pyörittämiseen.
Lue lisää
Kevytyrittäjän kilometrikorvaus
Kevytyrittäjän sairausajan palkka
Kevytyrittäjän palvelumaksun verovähennys

Mitä on kevytyrittäjyys?
Kevytyrittäjyys on joustava ja helppo tapa harjoittaa yrittäjyyttä, ilman oman yrityksen perustamista.
Kevytyrittäjänä voit laskuttaa työstäsi laskutuspalvelun kautta, joka huolehtii tarvittavista hallinnollisista tehtävistä, kuten verojen maksamisesta ja kirjanpidosta.
Laskutuspalvelu hoitaa laskutuksen, palkanmaksun sekä niihin liittyvät ilmoitukset ja kirjanpidon. Kevytyrittäjä ei ole työoikeudellisessa työsuhteessa laskutuspalveluun, eikä näin ollen palkansaajan eläke- tai työttömyysturvan piirissä.
Lue lisää
Kevytyrittäjyyden vaikutus työttömyysturvaan
Kevytyrittäjyyden lopettaminen
Kevytyrittäjyyden tuloraja
Kevytyrittäjyyden haitat
Kevytyrittäjyyden raja
Kevytyrittäjänä toimiminen on joustavaa!
Voit lopettaa kevytyrittäjänä, koska tahansa!
Toiminimiyrittäjän on puolestaan huolehdittava velvoitteensa, vaikka töitä ei olisikaan. Kevytyrittäjänä sinulla ei tällaista velvoitetta ole.
Jos taas haluat edetä kohti varsinaista yritystoimintaa, autamme sinua perustamaan toiminimen tai yhtiön ja tarjoamme sinulle kaikki yrityksesi tarvitsemat palvelut!
Kenelle kevytyrittäjyys sopii?
Kun yritystoiminta on aloitettava nopeasti, toiminta on osa-aikaista ja työ väliaikaista tai kun halutaan toimia yrittäjänä, kevyellä tavalla.
Kevytyrittäjyys on erinomainen vaihtoehto silloin, kun töihin pitää päästä nopeasti tai jos kyse on kertaluontoisesta keikasta tai kun yritysmuotoinen toiminta on muuten katkonaista ja sivutoimista.
Nopeutta tarvitsevalle
Yritys X tarjosi minulle juuri keikkaa pienestä rakennustyöstä. Minulla ei ole yritystä ja minun pitäisi aloittaa jo tänään. Onnistuuko tämä keikka kevytyrittäjänä kauttanne?
Kyllä onnistuu, jo tänään! Paina vain ”aloita tästä” -painiketta ja pääset tuota pikaa työn touhuun!
Kertaluontoiseen työhön
Haluan tehdä ilman työsuhdetta työkeikan, jolle ei ole luvassa jatkoa. Voinko siis tehdä vain tämän yhden työn ja lopettaa siihen? Tuleeko tästä minulle joitakin seuraamuksia?
Kevytyrittäjänä voit nimenomaan tehdä helposti tämän yhden työkeikan ja lopettaa siihen. Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa asiasta. Sinulle ei ole luvassa mitään kirjanpidollisia seuraamuksia, joita taas y-tunnuksen omaavalle toiminimiyrittäjälle on luvassa.
Mille aloille kevytyrittäjyys sopii?
Käyttäjissämme on muun muassa valokuvaajia, graafikoita, juontajia, taiteilijoita, akrobaatteja, rakennustyöntekijöitä, pyörälähettejä, ruokalähettejä, työnohjaajia, konsultteja, autonkuljettajia, toimittajia sekä it-alan ammattilaisia, kuten koodareita.
He käyttävät palvelua koska haluavat vaikuttaa omaan työhönsä ja siihen liittyvään ajankäyttöön.
Rakennusala
Kevytyrittäjyys sopii erinomaisesti rakennusalalle!
Kevytyrittäjämallia myös käytetään rakennusalalla paljon. Rakennustyö on luonteeltaan henkilötyötä, jossa työntekijä myy yrittäjänä oman työpanoksensa rakennusliikkeen käyttöön.
Työkalukorvaukset
Työnantaja voi maksaa omien työvälineiden käyttämisestä työkalukorvausta. Työkalukorvauksen verottoman määrän alaraja on
Työkalujen ostaminen - verovähennys ja alv
Kevytyrittäjänä joudut usein hankkimaan työvälineitä, omalla kustannuksellasi. Et ole kuitenkaan oikeutettu niiden osalta arvonlisäverovähennyksiin, vaan maksat ne samoin, kuin työntekijä.
Ostamasi työvälineet voit kuitenkin vähentää työntekijän tapaan henkilöverotuksessa tulonhankkimismenona. Tällä tavoin voit alentaa tuloistasi maksaman veron määrää, jos vaadittu omavastuuosuus ylittyy.
Pidä jokainen ostokuitti tallessa!
Vuonna 2025 tulonhankkimisvähennyksen alaraja on 750 €. Tulonhankkimiskulujen tulee siis ylittää tämä raja, jotta olet oikeutettu vähentämään ne henkilöverotuksessa. Lue aiheesta lisää vero.fi sivuilta.
Auton käyttö
Jos käytät rakennusalan kevytyrittäjänä omaa autoasi työajoihin, tulee sinun pitää tarkkaa kirjaa ajoistasi. Tämän kirjanpidon tulee kertoa selkeästi, kuinka paljon ajoistasi liittyy kevytyrittäjän työhösi ja kuinka paljon ovat omaa yksityisajoasi?
Erottele kirjanpidolla työ- ja siviiliajot!
Autollasi tekemät työajot ovat verovähennyskelpoisia, eli voit vähentää ne tulonhankkimiskuluina henkilöverotuksessa.
Rakennustarvikkeiden ostaminen
Kevytyrittäjänä et voi hakea arvonlisäverovähennyksiä ostamistasi tarvikkeista. Tästä syystä on helpoin toimintatapa, että asiakas hankkii materiaalit itse ja sinä kevytyrittäjänä myyt ainoastaan työpanoksesi.
Jos sinulle kevytyrittäjänä kuitenkin syntyy tarve ostaa materiaaleja asiakkaalle, tulee tarvikkeiden hinta sisällyttää työstä saatavaan urakkahintaan, osaksi palkkaasi.
Jos yritystoiminnassasi on tarve hankkia rakennusmateriaaleja, on oman y-tunnuksellisen toiminimen tai osakeyhtiön perustaminen ehdottomasti paras vaihtoehto. Kysy meiltä, niin neuvomme asiassa tarkemmin, tämänhetkisen tilanteesi mukaan!
Asiakaspalvelun yhteystiedot
Arkisin 9 - 15
Soita +358 40 341 1545
factura@tyotrahaksi.fi
Kuljetus- ja koneala
Voit laskuttaa kuljetusalan töitä ainoastaan, jos omistat tai vuokraat auton, kuorma-auton tai työkoneen.
Auton tai koneen vuokraus
Toimiessasi kuorma-auton, linja-auton tai taksinkuljettajana, tarjoten vain työpanostasi, on työeläkelain näkökulmasta kyse työsuhteisesta työstä. Työsuhteista työtä taas ei voi siirtää laskutuspalvelulle.
Et siis voi toimia kevytyrittäjänä, jonkun muun omistamalla ajoneuvolla tai työkoneella, ellet maksa siitä käypää vuokraa. Käypä vuokra tarkoittaa markkinahintaista vuokraa, etkä voi siis tehdä alihintaista koneenvuokrasopimusta, vaikkapa työnantajapuolen kanssa.
Koneen vuokra ei myöskään saa olla salattua palkkaa, vaan tarkastelussa keskitytään vuokran ja palkan kokonaissuuruuteen. Niiden tulee muodostaa markkinahintainen kokonaisuus, erityisesti jos kalustoa vuokrataan työnantajapuolelta.
Jos kevytyrittäjänä hankittu palkka, yhdessä koneen vuokran kanssa vaikuttaa alihinnoiteltu, voidaan se tulkita salatuksi työsuhteeksi.
Kaluston käyttökulut
Kevytyrittäjänä sinun tulee huolehtia koneen käyttökuluista itse. Käytännössä näihin lasketaan aina ainakin polttoaine ja vakuutukset. Huolto saattaa olla osa erillistä huoltosopimusta, mutta kokonaiskustannusten tulee olla markkinahintaisia.
Liikennelupa
Koska Laki kaupallisista tavarankuljetuksista tiellä kieltää liikenneluvan luovuttamisen 6 luvun 18§ mukaan, voi kevytyrittäjä todennäköisesti joutua hankkimaan oman liikenneluvan. Kevytyrittäjyyden ehtojen täyttämiseksihän tulee ajoneuvon olla yrittäjän oman tai markkinahintaan vuokrattu, eikä kevytyrittäjää katsota tällöin enää työntekijäksi.
Tieliikenteen tavarankuljetuslain mukaan vuokratyöntekijä rinnastetaan työntekijään, kun tarkastellaan liikenneluvan tarvetta. Kevytyrittäjää ei laki tunne ja siksi kevytyrittäjän kohdalla voi olla kyse luvattomasta liikenteenharjoittamisesta, jos omaa liikennelupaa ei ole.
Sähköala
Luvanvaraisten sähkötöiden tekeminen kevytyrittäjänä ei ole mahdollista, koska:
- sähköturvallisuuslaki vaatii sähköurakointiliikkeeltä Tukesin rekisteriin ilmoitettua sähkötöidenjohtajaa
- kevytyrittäjällä ei ole urakoitsijareksiterin vaatimaa y-tunnusta, vaan hän laskuttaa TyötRahaksi® laskutuspalvelun yritystunnuksen kautta
- kevytyrittäjältä puuttuu vastuuvakuutuksiin vaadittava yritystunnus. Sähköurakoitsijan tulee ottaa vastuuvakuutukset yrityksen nimissä.
Jos haluat tehdä sähköasennustöitä yrittäjänä, suosittelemme osakeyhtiön perustamista tai ainakin y-tunnuksellisen toiminimen perustamista.
Pohtiessasi nykyiseen tilanteeseesi parhaiten sopivaa yritysmuotoa, ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja anna meidän auttaa.
Yhteystiedot
Palvelemme arkisin 9 - 15
+358 45 341 1545
factura@tyotrahaksi.fi
Pyörä- ja ruokalähettiala
Kevytyrittäjyys sopii hyvin pyöräläheteille ja ruokaläheteille, koska he myyvät vain omaa työpanostaan, eikä alalla vaadita erillistä liikennelupaa.
Auton käyttö
Jos käytät työssäsi autoa, on sinun pidettävä ajopäiväkirjaa, jossa erittelet työajosi ja vapaa-ajan ajosi.
Voit vähentää auton käytöstä syntyneet kulut työajojen osalta, henkilökohtaisessa verotuksessasi.
Muista pitää ajopäiväkirjaa.
Polkupyörä työvälineenä
Kevytyrittäjä, joka käyttää polkupyörää työvälineenään, ei voi saada verovapaata kilometrikorvausta. Hän voi kuitenkin hakea verovähennystä tulonhankkimisperusteella 100 € edestä vuonna 2025, henkilöverotuksessa.
Alustapalveluyritysten käytännöt
Osa ruokalähettejä käyttävistä yrityksistä sallii kevytyrittäjyyden toimintamuotona, osa palveluista taas vaatii sinulta yritystunnuksen omaavaa toiminimeä.
Kysy lisää asiantuntijoiltamme!
Yhteystiedot
Palvelemme arkisin 9 - 15
+358 45 341 1545
factura@tyotrahaksi.fi
Kulttuuri- ja taideala
Kevytyrittäjyys sopii kulttuuri- ja taidealalle pääsääntöisesti hyvin, sillä ala tarjoaa paljon erilaisia sivutoimisia työtehtäviä ja työn luonne on usein rikkonaisempaa, eikä alalla käytetä paljon palkkatyövoimaa. Kevytyrittäjyys on y-tunnuksellista toiminimeä kevyempi tapa tehdä töitä. Alan työtehtäviä, joissa kevytyrittäjyyttä käytetään, ovat mm.:
- tanssinopettajat
- kuvaamataidon opettajat
- tanssijat
- sirkustaiteilijat
- museo-oppaat
Lue lisää
Mitä eroa on kevytyrittäjällä ja työntekijällä?
Yrittäjänä kevytyrittäjä voi vaikuttaa huomattavasti palkkatyöntekijää enemmän omaan työhönsä liittyviin asioihin.
Kevytyrittäjä muun muassa vastaa omasta työnohjauksestaan, omista työajoistaan, tarvitsemiensa työvälineiden hankkimisesta, asiakashankinnasta ja tekemänsä työn laadusta.
Kevytyrittäjää kohdellaan verotuksen näkökulmasta yrittäjänä. Hän ei siis saa perinteisiä palkansaajavähennyksiä.
Eläkemaksujen osalta kevytyrittäjä on velvoitettu ottamaan yrittäjän eläkevakuutus, jos hänen tulonsa ylittävät noin 9208,43 € vuodessa.
Kevytyrittäjänä voit vähentää tulonhankkimiskulujasi henkilöverotuksessasi, kuten työntekijä, mutta et puolestaan ole oikeutettu verovapaisiin kilometrikorvauksiin.
Työttömyysturvan näkökulmasta kevytyrittäjä on yrittäjä, eikä hänellä lähtökohtaisesti ole oikeutta normaaliin palkansaajan työttömyysturvaan.
Työn ohjaus
Kevytyrittäjä huolehtii usein itse omasta työn ohjauksestaan. Joillakin aloilla, kevytyrittäjä voi toimia hyvinkin työntekijämäisesti ja olla työnantajayrityksen työnjohdon ohjauksessa. Osa kevytyrittäjistä toimii täysin itsenäisesti.
Työajat
Kevytyrittäjä on työntekijää huomattavasti vapaampi päättämään työajoistaan, sillä kevytyrittäjälle maksetaan tavallisesti tehdyn työajan tai muun suoritteen mukaan, eikä hänelle ole aina määritetty tiukkoja työaikoja.
Työvälineet
Tavallisesti kevytyrittäjä vastaa itse työvälineidensä ja työvaatetuksensa hankkimisesta. Työntekijä saa työvälineet työnantajalta. Kevytyrittäjällä on siis huomattavasti suurempi mahdollisuus vaikuttaa omien työvälineiden määrään ja laatuun.
Asiakkuudet
Kevytyrittäjä hankkii asiakkaansa itse, työntekijän puolesta tämän taas hoitaa usein työnantaja. Kevytyrittäjä on luonnollisesti vapaa päättämään siitä, keille työtään tarjoaa. Työntekijälle työstä kieltäytyminen ei ole yhtä helppoa, vaan vaatii työnantajan suostumuksen.
Verotus
Työntekijän verojen maksun hoitaa työnantaja, palkasta perittävien ennakonpidätysten kautta. Kevytyrittäjällä on puolestaan kolme tapaa maksaa palkastaan veroa:
- TyötRahaksi® maksaa sinulle palkkaa, jolloin laskutuspalvelu maksaa verosi työnantajaa muistuttavalla tavalla, palkkaverokortin avulla. Tämä on yleisin tapa.
- TyötRahaksi® maksaa sinulle työkorvausta ja verotus hoidetaan työkorvausverokortin avulla. Tämä tapa sopii lähinnä kertaluontoisiin maksuihin.
- Sinulla on jo y-tunnuksella toimiva toiminimi, jolloin maksat ennakkoverosi itsenäisesti, myös laskutuspalvelun maksamista työkorvauksista.
Eläkevakuutus
Jos kevytyrittäjän vuotuinen työtulo ylittää YEL-alarajan, hänen tulee maksaa YEL-vakuutus. Vuonna 2025 YEL-alaraja on noin 9010 €/vuosi. Lisäksi, jos toiminta kevytyrittäjänä ei jatku yli 4 kuukautta, on kevytyrittäjä tavallisesti YEL-maksusta vapaa.
Työntekijän eläkemaksut hoitaa puolestaan työnanta
Vuosiloma
Kevytyrittäjälle ei kerry vuosilomaa, kuten palkkatyöntekijälle. Kevytyrittäjä on vapaa pitämään lomia, mutta ei saa niistä palkkaa.
Sairausloma
Kevytyrittäjä ei ole suoraan oikeutettu sairasloma-ajan toimeentuloon, vaan joutuu sairastamaan palkatta. Palkkatyöntekijä on oikeutettu sairausajan palkkaan.
Vakuutukset
Kevytyrittäjä vastaa itse työssään mahdollisesti tarvitsemistaan vakuutuksista, kuten tapaturma- ja vastuuvakuutuksista. Ollessasi kevytyrittäjä, vakuutukset kannattaa pitää kunnossa. Jos toimintasi luonne on sellainen, että se voi aiheuttaa asiakkaalle tai muulle taholle aineellisia- tai henkilövahinkoja, tarvitset vastuuvakuutuksen. Tapaturmavakuutus taas auttaa sinua tilanteessa, jossa itsellesi sattuu jotakin.
Työttömyysturva
Työntekijä on oikeutettu työttömyysturvaan. Kevytyrittäjä voi olla oikeutettu työttömyysturvaan, kun tarvittavat edellytykset täyttyvät. Tavallisesti kevytyrittäjän työttömyysetuuden saamisen ehtoina ovat:
- YEL-vakuutuksesta luopuminen
- On ilmeistä, ettei yritystoiminta enää jatku
- Ilmoittautuminen työttömäksi työnhakijaksi
Vastuut
Kevytyrittäjä vastaa työnsä laadusta ja sen seurauksena mahdollisesti syntyvistä virheistä itse. Työntekijä puolestaan on usein vastuusta vapaa, isännänvastuu -periaatteen mukaan. Työntekijän kohdalla vastuuseen joutuminen edellyttää tavallisesti tuottamuksellisuutta. Kevytyrittäjä puolestaan kantaa myös yrittäjän vastuun. Reklamaatiot ja niistä mahdollisesti syntyvät kulut, ovat kevytyrittäjän vastuulla.
Riskit
Kevytyrittäjä kantaa yrittäjän riskiä mm. oman toimeentulonsa suhteen. Yrittäjällä ei ole irtisanomissuojaa työntekijän tapaan, vaan työ saattaa loppua toimeksiantajan päätöksestä, koska tahansa ja ilman irtisanomisaikaa. Samalla hetkellä loppuu palkan hankkiminen. Työntekijällä on irtisanomissuoja ja irtisanomisajan palkka.
Mitä eroa on kevytyrittäjällä ja yrittäjällä?
Kevytyrittäjä on yrittäjä, joka käyttää toisen yrityksen, laskutuspalvelun, yritystunnusta. Näin hän välttyy oman yritystunnuksen hankkimiselta, joka vaaditaan mm. toiminimellä toimivilta yrittäjiltä, oli toiminta kuinka pientä tahansa. Vaikka kevytyrittäjä käyttääkin laskutuspalvelun y-tunnusta, hän ei ole laskutuspalvelun työntekijä vaan itsenäinen, yrittäjään rinnastettava toimija.
Kevytyrittäjä eroaa yrittäjästä y-tunnuksen puuttumisen osalta. Hän hyödyntää toisen yrityksen y-tunnusta.
TyötRahaksi® laskutuspalvelu tarjoaa kaikille kevytyrittäjilleen tapaturmavakuutuksen. Laki ei kuitenkaan pakota laskutuspalveluja tähän, vaan kyse on vapaaehtoisesta maksuttomasta lisäpalvelusta.
TyötRahaksi® Lisäturva
Palvelumme käyttäjille kuuluu automaattisesti kevytyrittäjien TyötRahaksi® Lisäturva.
Lisäturvaan sisältyy lakisääteistä työntekijän vakuutusta mukaileva vapaaehtoinen ryhmätapaturmavakuutus.
Tapaturmavakuutus on voimassa vain TyötRahaksi® laskutuspalvelun kautta tehdyissä ja laskutetuissa toimeksiannoissa ja näihin liittyvillä välittömillä asunnon ja työpaikan välisillä työmatkoilla.
Vakuutuksesta korvataan hoitokulut ilman omavastuuta. Korvaus pysyvästä haitasta on enintään 100.000 € ja kertakorvaus kuolemantapauksessa 25.000 €. Edunsaajina ovat omaiset tai jokin muu, kirjallisesti ilmoitettu edunsaaja.
Päiväraha maksetaan vähimmäisvuosityöansion mukaan (omavastuuaika 3 vrk). Hoitokulut korvataan vain siltä osin, kun niitä ei korvata jonkin lain nojalla. Vakuutusyhtiömme on Pohjola.
Vahingosta ilmoittaminen
Vahingosta ilmoittaminen tapahtuu kauttamme, joten ilmoita tapaturmasta välittömästi asiakaspalveluumme. Saat meiltä vahinkotunnuksen, jonka jälkeen voit asioida suoraan Pohjola vakuutuksen kautta soittamalla Pohjolan Terveysmestarille/Henkilövahingot mahdollisia jatkotoimenpiteitä ja maksusitoumuksia varten.
1.2.2022 Pohjola sairaala on yhdistynyt Pihlajalinnaan, palvelut Pohjolan henkilövakuutusasiakkaille säilyvät kuitenkin ennallaan.
Tutustumisetu – ensimmäinen palkanmaksu vain 3%
Aloita kevytyrittäjyys tutustumisedulla! Ensimmäinen palkanmaksu uusille rekisteröityneille vain 3% palvelumaksulla. Palvelumaksumme on normaalisti 5 % perustuen laskutettavaan arvonlisäverottomaan loppusummaan.
Palvelumaksukatto tuo turvaa
Palvelumaksukattomme on 300 euroa, mikä tekee meistä isoissa laskutuksissa erittäin kilpailukykyisen verrattuna muihin kevytyrittäjyyttä tarjoaviin palveluihin.
Työt rahaksi – palvelutakuu
Palvelutakuun ansiosta työsi laskutus lähtee eteenpäin sinä päivänä, jolloin jätät meille laskutusmääräyksen (ma–pe ennen klo 15.00) ja tuloutat työt rahaksi nopeasti. Jos laskun lähetyksessä on viivettä, et maksa palvelusta mitään!
Kevytyrittäjyydessä ei ole kiinteitä kuukausikustannuksia
Kevytyrittäjyys ei edellytä omaa y-tunnusta, laskutus-/palkanmaksuohjelmaa, eikä erillistä tapaturmavakuutusta. Kevytyrittäjän ei myöskään tarvitse maksaa kirjanpidosta. Palvelumaksu peritään vain silloin, kun nostat palkkaa, eli maksat palvelun käytöstä kulloisenkin tarpeesi mukaan. Jos ei ole töitä, ei ole kulujakaan!
Kevytyrittäjyys ja työn hinnoittelu
Kevytyrittäjänä hinnoittelet itse työsi. Työn hinnoittelussa voit käyttää apuna palkkalaskuriamme, jolloin näet heti mitä sinulle jää työsuorituksesta käteen. Työtä hinnoitellessasi sinun pitää myös huomioida, että maksat itse eläkkeesi, eikä palkallisia lomapäiviä kerry.
Vastuuvakuutus sisältyy palvelumaksuun
Palvelumaksuun sisältyy myös toiminnan vastuuvakuutus miljoonaan euroon asti. Toiminnan vastuuvakuutus korvaa työsuorituksesta kolmannelle osapuolelle aiheutuneen vahingon. Kevytyrittäjänä olet itse vastuussa vain vakuutusyhtiön veloittamasta omavastuuosuudesta per vahinko. Toiminnan vastuuvakuutus ei kata suunnittelu- ja konsultointitöitä.
Kevytyrittäjän tapaturmavakuutus
Toimiessasi kevytyrittäjänä kauttamme sinulla on työssä, ja niihin välittömästi liittyvien matkojen aikana voimassa tapaturmavakuutus.
Kevytyrittäjyys työttömänä työnhakijana
Mikäli olet työtön työnhakija ja suunnittelet laskutuspalvelun käyttöä kevytyrittäjänä laskuttamiseen. Voit tarkistaa, miten kevytyrittäjyys vaikuttaa työttömyysturvaasi, työttömyysturvaneuvonnan sivuilta: työttömyysturvaneuvonta.fi He osaavat vastata suoraan ja henkilökohtaisesti juuri sinua koskeviin kysymyksiin. Saat heihin yhteyden sivulla näkyvin yhteystiedoin.
Saat apua toimeksiannosta sopimiseen
Suosittelemme, että teet kevytyrittäjänä tehdystä työstä aina kirjallisen sopimuksen. Tähän voit hyödyntää valmista toimeksiantosopimus-pohjaamme.
Kevytyrittäjyyden lopettaminen on helppoa
Kevytyrittäjyyden voit lopettaa koska tahansa ilman mitään ilmoitusta. Jos sinulla on oma yritys, niin joudut ilmoittamaan lopetuksesta eri viranomaistahoille.
Muista verovähennykset
Myös kevytyrittäjä voi hyödyntää verovähennyksiä. Esimerkiksi:
Matkakulut, työhuonevähennys, tietokone ja tietoliikenne, työvälineet ja tarvikkeet. yel-maksut.
Suosittele ja tienaa
Kevytyrittäjä! Ota TyötRahaksi® laskutuspalvelu avuksesi ja tienaa suosittelemalla. Suosittelemalla kevytyrittäjyyttä kauttamme ystäville, tutuille tai vaikka täysin tuntemattomille, niin kaikki tienaavat. Suosittelijana saat 50 euron bonuksen, kun suosituksen saaneen henkilön arvonlisäveroton laskutus ylittää 1000 euroa (voi sisältää max 3 laskua). Bonusta voit hyödyntää palvelumaksualennuksena. Suosittelun kautta tullut uusi kevytyrittäjä saa 25 euron palvelumaksualennuksen ensimmäisen palkanmaksun yhteydessä.
Ilmainen rekisteröinti ilman sitoumuksia
Rekisteröinti on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit lopettaa kevytyrittäjyyden koska tahansa ilman irtisanomisaikaa.
Tarjoamamme edut!
Tutustumistarjous – palvelumaksu vain 3%!
Kevytyrittäjä! Ota TyötRahaksi® laskutuspalvelu avuksesi! Tarjoamme uusille asiakkaille 3 % palvelumaksun ensimmäisestä laskusta. Normaali laskutuspalkkiomme on 5 %, joka perustuu laskutettavaa arvonlisäverottomaan summaan. Maksimipalkkiomme on vain 300 € eli kauttamme kannattaa laskuttaa suuremmatkin summat.
Suosittele ja tienaa!
Voit tienata myös suosittelemalla meitä!
Suosittelijana saat 50 € bonuksen, kun suosituksen saaneen arvonlisäveroton laskutus ylittää 1000 €! Voit hyödyntää bonustasi palvelumaksualennuksena.
Myös suosittelemasi henkilö saa 25 € palvelumaksualennuksen, ensimmäisen palkanmaksun yhteydessä. Voitatte siis yhdessä!
Kevytyrittäjän lyhyt ja nopea tietopankki!
Pitääkö kevytyrittäjän maksaa alv?
Kyllä pitää.
Pitääkö kevytyrittäjän maksaa yel?
Kyllä pitää.
Kevytyrittäjän päiväraha.
Ollessasi kevytyrittäjä päiväraha määräytyy Verohallinnon verovapaiden matkakustannuskorvausten mukaan.
Tutustumistarjous – palvelumaksu vain 3%!
Tarjoamme uusille asiakkaille 3 % palvelumaksun ensimmäisestä laskusta.
Normaali laskutuspalkkiomme on 5 %, joka perustuu laskutettavaa arvonlisäverottomaan summaan.
Maksimipalkkiomme on vain 300 €.
Suosittele ja tienaa!
Voit tienata myös suosittelemalla meitä!
Suosittelijana saat 50 € bonuksen, kun suosituksen saaneen arvonlisäveroton laskutus ylittää 1000 €! Voit hyödyntää bonustasi palvelumaksualennuksena.
Myös suosittelemasi henkilö saa 25 € palvelumaksualennuksen, ensimmäisen palkanmaksun yhteydessä. Voitatte siis yhdessä!

Miksi TyötRahaksi®?
Kevytyrittäjä! Ota TyötRahaksi® laskutuspalvelu avuksesi!
Ollessasi kevytyrittäjä palvelut, jotka auttavat sinua keskittymään omaan toimintaasi, ovat avainasemassa. Työyhteisömme ilmapiiri on rento ja kannustamme työntekijöitämme lisäkouluttautumaan, jotta voimme tarjota sinulle asiakkaana jatkuvasti ajantasaista tietoa!